Táplálékkiegészítők

Pácienseink között gyakran előfordulnak olyan esetek, melyek kezelése speciális táplálékkiegészítőket, tápokat igényelnek, ezekkel támogatva kedvencük mielőbbi felépülését. A terápiának megfelelő készítmény beszerzésében mi is tudunk Önöknek segíteni. Ezen termékek elsősorban kisállatoknak készültek, azonban haszonállatok számára is van elérhető táplálékkiegészítő készítmény, vitaminok.

A takarmány-kiegészítő tápok használata előtt, kérjük egyeztessen kedvence állatorvosával. Ha bármi panasz jelentkezik ezen tápok szedése során, azonnal kérje ki állatorvosa tanácsát.

 

Biogenic vet

Egyik partnerünk széles spektrumot lefedő takarmány-kiegészítő termékcsaládja. Több mint 30 különböző terméket tartalmaz. Többek között húgyúti problémákra, veseelváltozásokra, emésztésre, májműködésre ható szerek mellett, ízületvédők, immunerősítők, vérképző szerek, bőr-szőr problémák esetén használható készítmények is fellelhetőek a kínálatban.

Ezen termékek jelenleg csak állatorvosi rendelőben beszerezhetőek.

 

Skin & Fur

Takarmánykiegészítő kutyáknak és macskáknak bőr és szőr rendellenességek esetén (száraz, vörös, viszkető, hámló bőr, szőrhullás, vakaródzás, ritka szőrzet). Támogatja az egészségesebb bőr és szőrzet létrejöttét.

Skin-And-Fur

Arthromax

A kutyák számára kifejlesztett takarmány kiegészítő, amely táplálja és támogatja az ízületi porcokat, segíti a normális ízületi működés fenntartását. Használható növekedési problémák esetén fiatal állatokban, és oszteoartritiszben idősebb állatokon is.

Arthromax-Giant-Breeds

Hemoplex

Takarmány kiegészítő a látható anémiás tüneteket mutató kutyák részére. A termék tartalmazza a szükséges anyagokat a hematopoezishez. A HEMOPLEX-et a regeneratív anémiánál és az autoimmun hemolitikus anémiánál kell alkalmazni. Babesiosis esetén, valamint lépeltávolítás után javasolt. Elősegíti a csontvelő funkciójának a működését, ellátja könnyen hasznosuló vassal, erősíti a vörös vérsejtek kialakulását és segíti a felépülést.

Hemoplex

Renitine, Renal

Alkalmazandó a kutyáknál és macskáknál krónikus veseelégtelenségben és hiperfoszfatémiában.

Renitine

Urino Cat, Urino Dog

Ételkiegészítő macskák, vagy kutyák részére az alsó húgyvezetékek akut, krónikus vagy recidiváló gyulladása esetén. Használata ajánlatos még kristályok vagy vesekövek megléte esetén, valamint műtéti beavatkozást követően is, amely a katéterizációval vagy a vesekövek eltávolításával volt kapcsolatban. A készítmény a normális urológiai funkció megőrzése céljából készült.

UrinoCAT

UrinoDOG

Hepato forte

A termék a macskák és a kutyák májfunkciójának megőrzésére szolgál a máj működésének rendellenessége esetén. Különösen alkalmas a krónikus májmegbetegedések és a méregtelenítés esetére, akárcsak a babesiosisnál. Regenerálja és védi a hepatocitákat, elősegíti a máj regenerációját és normális működésének visszatérését.

Hepatoforte

Cardio

Ezen étrendkiegészítő a kutyák szív-és érrendszerének normális működését segíti elő.

Cardio-tabs

Carbon active

Kutyák és macskák részére a belek egyensúlyának rendellenessége esetére. A normális emésztési funkció megőrzése és a szervezet méregtelenítése céljából.

Carbon-active

 

Hill’s tápok

Ha kutyája/macskája megbetegszik, a Hill's Prescription Diet klinikailag bizonyított gyógyhatású, ízletes száraz eledelek széles skáláját kínálja. Ezek a diétás eledelek különféle betegségek esetén alkalmazhatók, mint például húgyúti betegségek, bőrproblémák, vesebetegségek, emésztőrendszeri betegségek és elhízás.

Hill´s Prescription Diet Canine z/d táp

Ételallergiával és -intoleranciával küzdő kutyák/macskák kizárásos diétájára alkalmas.

Ivartalanítás után a macskák anyagcseréje megváltozik, energiafelhasználásuk alacsonyabbá válik, miközben étvágyuk növekszik. Ezen folyamatok figyelembe vételével fejlesztették ki az alábbi tápokat, melyek segítenek ivartalanított cicáink egészségének megőrzésében. A Hill's súlymanagement-formulája a hozzáadott L-karnitinnel segíthet abban, hogy a cica vékony és aktív maradjon.

hills_zd_canine

Hill's Science Plan Mature Adult Sterilised

Száraz táp ivartalanított macskák számára 6 éves kor felett.

Hill's Science Plan Young Adult Sterilised

Száraz táp ivartalanított macskák számára 6 hónapostól 6 éves korig.

hills_neutered_cat

 

Trovet hypoallergén táp

A táplálékkal szembeni túlérzékenység azt jelenti, hogy a táplálék valamely összetevője a szervezetben túl erős, általában negatív reakciót vált ki. Ha egy táplálék összetevővel szembeni reakció kialakul, általában az állat egész életén keresztül fennmarad. Ezen reakciók általában nem jellegzetes bőrelváltozások (kipirultság, viszketés) vagy emésztőszervi tünetek (hányás, hasmenés) formájában jelentkeznek. Ennek felderítésére alkalmazzuk az úgynevezett eliminációs diétát. Ez azt jelenti, hogy az állat néhány héten keresztül csak olyan tápot kap, amelyben csak egyféle fehérje, és egyféle szénhidrát komponens szerepel.

Ebben segítenek a Trovet hipoallergén tápjai, melyből mindegyik csak egyféle fehérjét és egyféle szénhidrátot tartalmaz.

Trovet_hypoallergenic