infoblokk erfa eu

Kedvezményezett neve:

PATAKI ÁLLATORVOS Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:

„Állatorvosi rendelő technológiai innovációja a magasabb minőségű állategészségügyi szolgáltatások nyújtása érdekében”

Projekt azonosítószáma:

GINOP-2.1.8-17-2018-02694

Szerződött támogatás összege:

7 317 500 Ft

Támogatási intenzitás:

50 %

Projekt rövid bemutatása:

A PATAKI ÁLLATORVOS Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 7 317 500 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez „KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című Felhívásra benyújtott „Állatorvosi rendelő technológiai innovációja a magasabb minőségű állategészségügyi szolgáltatások nyújtása érdekében” című, GINOP-2.1.8-17-2018-02694 számú támogatási kérelem keretében.

A támogatás intenzitása: 50%.

A projekt fő indokoltsága az állatorvosi szolgáltatások minőségi javítása a projekttel érintett sárospataki állatorvosi rendelőnkben.

A projekt keretében új, innovatív technológia adaptálását valósítjuk meg, mellyel versenyképességet növelünk. Ezáltal az alábbi technológia adaptálását valósítjuk meg:

  • 1 db SPOTCHEM EZ biokémiai automata készülék a kisállatok vérvizsgálatainak megkönnyítése érdekében. Korábban ezen tevékenységet külső labortól vettük igénybe. Az új géb beszerzésével helyben, egyszerűbben, gyorsabban és olcsóbban tudjuk a hozzánk érkező kisállatokat gyógyítani.
  • 1 db DC-70 kisállat diagnosztikai ultrahang készülék. A készülék segítségével az ultrahang vizsgálatokat hatékonyabban el tudjuk végezni, jobb képminőséggel és nagyobb felbontásban látszanak a vizsgált területek. Ezáltal a szükséges kezeléseket gyorsabban és hatékonyabban tudjuk megkezdeni, amellyel az életminőség javulás gyorsabbá válik.
  • 1 db KRUUSE MODUFLEX ACCESS2 kisállat altatógép a helyben elvégzett műtétek segítése érdekében. Az altatógép használatával nagyobb gondossággal és kisebb hibalehetőséggel tudjuk a kisállatokat a műtétek során altatni, a felépülés gyorsabbá válik. A gép speciálisan kisállatok altatására optimalizált.
  • 1 db Divario CR-T2 digitális kiolvasó gép. Ez egy CR asztali számítógépes rendszer a digitális röntgenfelvételhez, amelyet az állatgyógyászatban használhatunk. Maximális kapacitása 73 kazetta óránként.

 

A projekt hatására az állatgyógyászatban a szolgáltatásaink körét bővítjük, a kezelések hibalehetőségeinek számát és arányát csökkentjük, ezáltal működésünk hatékonyabbá válik, betegeink megelégedettsége nő, az utókezelések száma csökken, melynek hatására több beteg és betegség ellátására leszünk képesek. Összességében a beruházás hatására működési hatékonyságunk növekszik, jövedelmezőségünk bővül, új és minőségileg jobb, betegek számára kedvezőbb állatgyógyászati szolgáltatások nyújtására leszünk képesek.

A projekt eredménye: a 2017. évi saját tőke értékünk növekszik, legalább a támogatási összeg 50%-val, amelyet hosszú távon fenn kívánunk tartani. 2017. évi saját tőke értéke: 29 911 eFt volt, amelynek értékét a projekt befejezését követő évben minimum 3 658 750 Ft-tal növelünk, és ezt a megemelt értéket legalább a fenntartási idő végéig megtartjuk.

A projekt megvalósításával a haladó egészségipari technológiák széleskörű alkalmazása valósul meg, melynek célja a társadalom általános egészségi állapotának megőrzése, javítása a minőségi állatorvosi kezeléseken keresztül. A betegségek jobb megértésétől kezdve a megelőzésen és felismerésen át a gyógyításig és a személyre szabott orvoslásig. A projekt keretében beszerzésre kerülő új technológiával fejlett diagnosztikai és terápiás módszerek kialakítására nyílik lehetőségünk, amellyel növelni tudjuk az egészségturisztikai innovációt is. A projekt másik célja a környezet fenntarthatóságának és a természeti erőforrás gazdálkodás elősegítése, korszerű technológiák alkalmazása. A beszerzésre kerülő új technológia alkalmazásával kevesebb energia felhasználása mellett jobb egészségügyi szolgáltatást tudunk nyújtani a hozzánk érkező állatok számára. A beszerzésre kerülő technológiával Borsod-Abaúj-Zemplén megyében különleges és korszerű anyagok használatára válik lehetőségünk.

A projekt befejezési dátuma: 2019. június 05.