Műszeres diagnosztika

A szolgáltatásaink összetettsége, műszerezettségünk és ezek minősége tekintetében egyedülállóak vagyunk a környéken. Fejlesztéseinknek köszönhetően akár már pár perc alatt, helyben általános laborvizsgálatot biztosítunk (általános vérkép, vese- és májműködés).

ULTRAHANG Mindray DC-70 kisállat diagnosztikai ultrahang készülék

A készülék segítségével az ultrahangos vizsgálatokat hatékonyabban el tudjuk végezni, jobb képminőséggel és nagyobb felbontásban látszanak a vizsgált területek. Ezáltal gyorsabban és precízebben tudjuk az állat minőségi kezelését elkezdeni. Különböző ultrahangos vizsgálatokra adódik lehetőség: ultrahangos vemhesség vizsgálat (korai vemhesség diagnosztika, vemhesség ideje alatt a magzat fejlődésének nyomon követése); hasi ultrahangos vizsgálat, mely során a belső szervek (máj, lép, gyomor, belek, vesék, stb.) vizsgálatát, ezek elváltozásainak felderítését és az esetleges idegen test, szabad hasűri folyadékgyülem, hasűri terimék kimutatását végezzük. A gép, a beépített Color Doppler funkciónak köszönhetően, teljeskörű (a szív morfológiai elváltozásai mellett a nagyerekben áramlási sebesség mérésére is képes) kardiológiai vizsgálatokra is alkalmas.

RÖNTGEN Orange 10040 HF hordozható röntgengép; Divario CR-T2 digitális kiolvasó gép

Ez egy CR, asztali számítógépes rendszer az elkészített röntgenfelvételek képi megjelenítéséhez, kifejezetten az állatgyógyászat igényeihez fejlesztve. Ez a digitális röntgenkiolvasó gép lehetővé teszi számunkra a helyben történő gyorsabb, pontosabb diagnózis felállítását. A gép maximális kapacitása 73 kazetta óránként. A rendszer segítségével a kívánt felvételeket eredeti minőségben, többféle formátumban, e-mail formájában Önökhöz is el tudjuk juttatni, illetve lehetővé teszi a telemedicina kihasználását is. Mivel a felvételeket készítő Orange 10040 HF készülék mobilis, így haszonállatok esetében ezeket a vizsgálatokat nem csak helyben, hanem külső terepen is el tudjuk végezni.

MIKROSZKÓP

A nemrég beszerzett Anovica mikroszkópunk, elődjénél jobb okulárral rendelkezik, nagyobb felbontású, tisztább képet nyújt a vizsgálat során. Nagy előrelépés, hogy a készülékbe beépített kamera segítségével a vizsgálatot már az eszköz kijelzőjén, digitálisan is nyomon követhetjük, rögzíthetjük, az érdeklődő tulajdonosokkal megoszthatjuk. Az eszköz leggyakrabban vérkenetek vizsgálatakor (pl.:babesiosis, microfilaria), vizelet vizsgálatkor (pl.:üledékvizsgálat), bőrkaparék vizsgálatakor (pl.:Demodex szőrtüszőatkák, szőrtetvek), különféle váladékok vizsgálatakor kórokozók (pl.:fülrühatka, gombák, baktériumok) felkutatása során segíti munkánkat.

Műszeres Diagnosztika - Mikroszkóp

TONOVET szemnyomásmérő készülék

Az Icare Tonovet Plus szemnyomásmérő készülék egy olyan innovatív eszköz, melyet kifejezetten állatorvosi felhasználásra fejlesztettek. Gyárilag 4 fajra (macska, kutya, nyúl, ló) kalibrált készülék. Nagy előrelépést jelent, hogy a készülékkel történő mérés, vizsgálat elvégzéséhez nem szükséges érzéstelenítés. A vizsgálat elvégzését egyszerűsíti, hogy kijelzőjén - színjelzésekkel - folyamatosan visszajelzést kap a felhasználó a készülék állapotáról és a mérésekről. A készülék állítható „homloktámasszal” rendelkezik. Egy mérési ciklus 6 mérésből áll, a készülék a szemnyomást higanymilliméterben adja meg, és az utolsó 10 mérés eredményét a memóriájában tárolja.

Ezzel a készülékkel a magas szemnyomás betegség nemcsak a súlyos tünetek megjelenésekor igazolható, hanem a rendszeresen elvégzett szűrővizsgálatokkal, az arra hajlamos fajtáknál, már a betegség kezdeti szakaszában észlelhető a probléma, így nagyobb esély adódik az érdemi beavatkozásra.

 

LABORGÉPEK

Laborgépeinkről a laborvizsgálatok fül alatt olvashat bővebben.